Tempering chocolate | Chocolade tempereren

for English please see below

workshop3

Workshop chocolade tempereren

Altijd al willen weten hoe je chocolade het beste thuis kunt bereiden? Dan is dit je kans!

In deze workshop leer je hands-on chocolade professioneel te bewerken. Centraal staat de techniek van tempereren. Tempereren is de basis van alle chocoladebereiding: je brengt de chocolade op de juiste verwerkingstemperatuur waardoor de chocolade een mooie glans krijgt, een lekkere knak en een perfect mondgevoel.

De workshop vindt plaats in World’s smallest chocolate factory. We werken daarom met heel kleine groepen, bijna individueel. We ontvangen slechts drie of vier en maximaal vijf cursisten per keer!

De workshop duurt 2 uur en omvat: ontvangst met koffie/thee/water en chocolade proeven, uitleg chocolade tempereren en hands-on tempereren met voorbeelden die je zelf kunt maken (daarbij meer proeven).
Je krijgt K&K chocolade mee naar huis en een leaflet met de uitleg over tempereren.

De workshop is 37,50 euro per persoon.
Er is ook een mogelijkheid de workshop met z’n tweeën te doen: hierbij is de prijs 52,50 per persoon.
Ook zouden we een grotere groep (tot tien) kunnen ontvangen in twee sessies, met een tussenpoze van twee uur voor de voorbereidingen voor de tweede sessie.

De workshops worden op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag gegeven en beginnen om 15.00.
Daarnaast is er de mogelijkheid een afspraak te maken op een ander tijdstip afhankelijk van de productieplanning (je kunt via het zelfde emailadres hiernaar informeren).

Geef je op via emailadres: workshops@kk-chocoladeatelier.nl
Vermeld daarbij je naam en als je met meer mensen komt, de namen van de anderen, van wat voor chocolade je vooral houdt als het gaat om de bekendste smaakrichtingen: wit, melk of puur en welke datum je zou willen komen. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk een berichtje van ons.
Hopelijk tot ziens!

Dieser Workshop wird auch auf Deutsch angeboten. Begleitende Materialien sind auf Englisch.

Schokoladenworkshop-Maastricht-16

Chocolate tempering workshop

Have you ever wanted to know how to master chocolate in the kitchen? Well, finally here comes your opportunity!

The goal of the workshop is to train hands-on and individual the essential and professional tempering technique. The tempering technique is the basic recquirement for all professional chocolate processing. Tempered chocolate has a glossy surface, a good “snap” and will melt smoothly in your mouth.

This workshop practically equals a private lesson as the number of participants per workshop is 3 to 5!
The workshop lasts two hours. You will be welcomed with coffee, tea, or water and a chocolate tasting. You will get all the information around tempering chocolate step-by-step and you will learn how to temper chocolate yourself. We will give you plenty of ideas what you can do with tempered chocolate at home, which will give you the opportunity to taste some more chocolate…
As a complimentary, you will receive some of our homemade K&K carrés accompanied by a leaflet with the information given including the tempering graph.

Price of the workshop is 37,50 euro per person.
If you want to have a workshop for just the two of you, this is also possible for 52,50 per person.
We can also receive groups (up to 10 persons) split in two sessions, with an interval of two hours for the preparations for the second session.

The workshop will be given every Thursday, Friday, Saturday and Sunday, starting at 15.00 pm.
If you think of another date please let us know at the same email address: this depends on our chocolate making planning.

Sign up for the workshop at: workshops@kk-chocoladeatelier.nl
Give your name and, in case of a group, the names of the other participant(s), your favourite chocolate flavour direction: white, milk or dark and the date you would like to participate. You will get a response as soon as possible.
Hope to see you soon!

Dieser Workshop wird auch auf Deutsch angeboten. Begleitende Materialien sind auf Englisch.

afstrijken