Tempering Chocolate | Chocolade tempereren | Schokolade temperieren

naar het Nederlands

Tempering chocolate workshop

Have you ever wanted to know how to master chocolate in the kitchen? Well, finally here comes your opportunity!

The goal of the workshop is to train hands-on and individual the essential and professional tempering technique. The tempering technique is the basic requirement for all professional chocolate processing. Tempered chocolate has a glossy surface, a good “snap”, will melt smoothly in your mouth and will have a stable shelf live.

This workshop practically equals a private lesson as the number of participants per workshop is 2 to 5.

The workshop lasts two hours. You will be welcomed with coffee, tea, or water and a chocolate tasting. You will get all the information around tempering chocolate step-by-step and you will learn how to temper chocolate yourself. We will give you plenty of ideas what you can do with tempered chocolate at home, which will give you the opportunity to taste some more chocolate…

As a complimentary, you will receive some of our homemade K&K carrés accompanied by a leaflet with the information given including the tempering graph.

Price of the workshop is 35 € per person with 5 participants, 40 € per person with 4 participants and 50 € with 3 participants.
If you would like to have a workshop for just the two of you, this is also possible for 70 € per person.
Princes are VAT inclusive (21%).

The workshop can be given every Thursday, Friday, Saturday and Sunday, starting at 14.30 pm.
If you think of another date please let us know at the same email address: this depends on our chocolate making planning.

Sign up for the workshop or ask a question at: info@kk-chocoladeatelier.nl
You will get a response as soon as possible.
Hope to see you soon!

Dieser Workshop wird auch auf Deutsch angeboten. Bei dieser deutschsprachige Workshop sind nur ein kleiner Quiz und ein Faltblatt zum Mitnehmen auf Englisch.

Schokoladenworkshop-Maastricht-16

Workshop chocolade tempereren

Altijd al willen weten hoe je chocolade thuis het beste kunt bereiden? Dan is dit je kans!

In deze workshop leer je hands-on chocolade professioneel te bewerken. Centraal staat de techniek van tempereren. Tempereren is de basis van alle chocoladebereiding: je brengt de chocolade op de juiste verwerkingstemperatuur waardoor de chocolade een mooie glans, een lekkere knak, een heerlijk mondgevoel en een stabiele houdbaarheid krijgt.

De workshop vindt plaats in World’s smallest chocolate factory. We werken daarom met heel kleine groepen, bijna individueel. We ontvangen slechts twee tot maximaal vijf cursisten per keer.

De workshop duurt 2 uur en omvat: ontvangst met koffie/thee/water en chocolade proeven, uitleg chocolade tempereren en hands-on tempereren met voorbeelden die je zelf kunt maken (daarbij meer proeven).
Je krijgt K&K chocolade mee naar huis en een leaflet met de uitleg over tempereren.

De workshop is 35 € per persoon bij 5 deelnemers, 40 € per persoon bij 4 deelnemers en 50 € bij 3 deelnemers.
Met z’n tweeën is de prijs 70 € per persoon.
Prijzen zijn inclusief 21% btw.

De workshops kunnen worden gegeven op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag en beginnen om 14.30.
Daarnaast is er de mogelijkheid een afspraak te maken op een ander tijdstip afhankelijk van de productieplanning (je kunt via het zelfde emailadres hiernaar informeren).

Geef je op of stel je vraag via emailadres: info@kk-chocoladeatelier.nl  Je krijgt dan zo spoedig mogelijk een berichtje van ons. Hopelijk tot ziens!

Dieser Workshop wird auch auf Deutsch angeboten. Bei dieser deutschsprachige Workshop sind nur ein kleiner Quiz und ein Faltblatt zum Mitnehmen auf Englisch.

afstrijken