K&K

naar het Nederlands

From exclusive recipe to hand made, fair trade bar in World’s smallest chocolate factory.

K&K (Arnout Kors & Monique Korenhof) chocolade-atelier is based in Maastricht. We create delicious balanced recipes by combining beautiful and powerful chocolate and the best ingredients. To be more precise: we start with blending different kinds of chocolates and we blend these with ingredients. These ingredients are often also blended themselves. Our formula for the recipes is 1 + 1 (chocolate + other ingredient) = 3. Sugar is a flavour enhancer, nothing more, nothing less. Almost all our chocolate is fair trade and everything is hand made in… World’s smallest chocolate factory. Arnout studied 4 years chocolate and chocolate related educations in Belgium and obtained the “Wijnbrevet” and the WSET level 3 International Wine Professional award. Monique is an education researcher and a teacher and has a lot of experience in designing educational materials. We love to share what we know and offer workshops We hope to meet you soon in World’s smallest chocolate factory!

gesmolten chocolade

Van exclusief recept tot hand made, fair trade chocolade in World’s smallest chocolate factory.

Wij zijn Arnout Kors en Monique Korenhof, chocolatiers in Maastricht. Arnout heeft (naast andere opleidingen) vier jaar chocolade en patisserie-opleidingen gevolgd in België (Liege en Huy, Formation PME) en verder het Wijnbrevet en het WSET level 3 International Wine Professional diploma gehaald. Monique heeft onder andere vormgevingsopleidingen gevolgd die bij de ontwerpkant van het product zeer van pas komen. Daarnaast is Monique onderwijskundige en docent met veel ervaring: aspecten die van belang zijn bij de workshops.

Met behulp van mooie chocolade en de beste ingrediënten creëren we heerlijke recepten. Onze chocolades komen uit Afrika en Venezuela. We maken eigen, exclusieve blends. De chocolades zijn soepel, rond en lang van smaak, en gaan perfect samen met de andere ingrediënten die van de grootste smaakkwaliteit zijn. Onze basisgedachte bij ieder recept is: chocolade en ingrediënt moet je beiden proeven, suiker is de smaakversterker en speelt nooit de eerste viool. We zoeken steeds de formule waarbij één (chocolade) + één (andere grondstof) drie is. Daarbij is bijna al onze chocolade fair trade en wordt alles met de hand, op ambachtelijke wijze gemaakt. Ons motto is: hand made – fair trade. Tot slot proberen we onze chocolade zo smakelijk mogelijk te verpakken, zodat vorm en inhoud één geheel vormen. Dit doen we in het kleinste chocoladefabriekje van de wereld: World’s smallest chocolate factory dat nog geen 18 m2 beslaat. Daar maken we onder andere onze carrés en handgemaakte producten voor de horeca, en geven we workshops.